Tanggal 1 September 2019


Today is the day ; the very day me and your daddy were always waiting for. Your arrival. 40w 2d carrying you in my womb, from the smallest dot to an adorable baby was something I couldnt ever imagine. Indeed, Allah is the Greatest.
_
Love, 
I will from time to time be sharing more about my feelings, my struggles, my hopes, my dreams, my insecurity. Surely even more about you, about your abah, and about us three.
_
Honey,
I'm so sorry for taking quite some time to really believe that I was going to be a mother. Your mother. I was actually afraid. Afraid of not being the best. Afraid of not giving you enough. Afraid of taking you for granted. Ive been continuously praying and asking for Allah's help, may He always guide me and your abah--- to guide you eternally
_
With that, peace be upon you, our first born, our soleh son ♥️


May Allah remove your sadness!


sebenarnya kehidupan aku sekarang takdelah senang kaya raya. tapi senang hati jelah sebab sekarang aku utamakan keluarga dan orang orang yang aku sayang. bila aku tengah selesa begini datanglah orang yang dah buang aku dulu tanya khabar mahupun i miss you. aku tengah bahagia, pls

sampai satu tahap aku give up. serius give up nak mampos. tahap penat nak terkejar kejar orang hargai kita. tahap penat nak bagitahu dan yakinkan orang yang kita tak macam apa orang lain cakap. dan tahap penat nak explain pada orang sesuatu keadaan sebenar bagaimana macam mana

penat sangat sangat. sampai tahap aku rasa aku tak boleh nak betulkan orang pun. and sebaik mana pun kita terhadap seseorang, pasti orang akan ambil kesempatan. ah, itu memang silap aku lah sebab aku terlalu percaya manusia ni boleh berubah. ya boleh berubah tapi bukan ketika itu

ah, malu? muka pun dah tebal. bukan setakat mekap tebal. tapi kau tahu perasaan malas? benarlah orang kata, kalau tak layan masalah takkan meleret leret. ya memang betul. jangan ikut perasaan. hidup dalam perasaan itulah yang buat rasa serba salah dalam setiap perkara semua benda

orang memang suka ambil kesempatan bila kita dalam keadaan terdesak or sempat. memang betul pun. senang sekejap, ramai kawan. susah balik, kawan hilang. benda macam ni memang ada naik turun pun. aku rasa malas nak kejar dah benda macam tu (perasaan masa tu) so aku hiatus sekejap

hiatus aku tu takdelah sampai nak deac semua acc socmed. hiatus aku tu lebih kurang tapis orang orang yang aku rasa perlu atau tidak dalam life aku. kemudian fikir panjang panjang dalam dalam. jauhkan diri dari semua orang, and fokus pada family 100% masa tu baru nampak

masa tu baru nampak apa? baru nampak yang aku dah banyak berhabis masa dengan perkara yang tak sepatutnya. leka sangat. sekarang baru nak sedar. belum terlambat lagi? ugh, still rasa membazir juga dengan orang/perkara/benda yang sia sia. benda tak boleh patah balik kan

In theory, theory and practice are both the same. In practice, they are not.

Betapa banyak pun bahan yang kita baca, siapa pun idola kita, pegangan mana yang kita percaya, contoh apa yang kita mahu ikuti dan duplikasi, teorinya takkan sama dengan apa yang kita hadapi. Hidup kita semua berbeza-beza.

"In theory, theory and practise are both the same. 
In pratice, they are not."

Keadaan, persekitaran, tekanan, ini semua pemboleh ubah yang memanipulasi. Ini akan merubah semuanya. Jadi, satu-satu teori atau penulisan sesiapa pun, tak boleh 100% terguna pakai dalam hidup seseorang.

A bagi contoh untuk buat begini begini. B kata jangan buat begitu begini. Kita? Baca, tutup mata, ambil mana mahu dan amal mana mampu. Tidak dapat tidak semua, sipi-sipinya ada.

Setiap orang ada alasan tersendiri mengapa satu-satu keputusan diambil. Jangan persoalkan hidup seseorang.

Dalam hidup, bercelaru tu biasa. Ada masa hidup kita tenang tiada ombak. Lain masa hidup kita terumbang-ambing tak tahu punca. Masa inilah masa terbaik untuk lihat di sekeliling, perhati semua sisi dan cari punca penyebab semuanya terjadi.

Boleh jadi pada papan tanda jalan raya ada petunjuknya. Boleh jadi pada kakak kaunter tol terletak klu teka silang kata. Boleh jadi pada bait-bait lagu buskers jalanan, ada jawapannya.

Begitulah. Kadang-kadang Tuhan bagi petunjuk bukanlah secara langsung. Yang tak terjangka itulah yang paling indah. Untuk itu, ada susup-sasap semak yang perlu kita redah. Biasa, di situ letaknya alamat yang paling berharga.

Tuhan datangkan ibu bapa sebagai pinjaman. Di situ letaknya keberkatan. Doa mereka, kata-kata semangat dari mereka punya magis paling power di dunia. Mereka tahu apa yang terbaik buat kita. Mereka ahli silap mata yang terunggul buat semua. Ah rindu.


Dalam office,
Afiqah
 

Afiqah Alias © 2012 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor Vector by Webdesignhot